Четвер, 18.04.2024, 04:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Корисні сайти
www.dvs.gov.ua
Інші державні установи:
Президент
Верховна рада України
Кабінет міністрів України
Міністрество юстиції
Головдержслужба
Урядова телефонна гаряча лінія
Система реалізації майна
ЄДРВП
Соцальні мережі
Головна » 2014 » Березень » 21 » Публічним електронним торгам - ТАК!
10:02
Публічним електронним торгам - ТАК!
Міністерство юстиції ініціює створення нової системи реалізації Державною виконавчою службою конфіскованого майна - шляхом проведення публічних електронних торгів. Про це під час спільної з Першим віце-прем'єром Віталієм Яремою прес-конференції заявив Міністр юстиції України Павло Петренко.
 
«Для нашого уряду основним завданням є проведення дієвих кроків щодо реформування системи управління державних фінансів. Корупція, як явище, має піти в минуле. Досі одним з найбільш корумпованих відомств, яке оперувало мільярдами гривень, була Державна виконавча служба», - зазначив Міністр юстиції України.
 
За його словами, цей орган щорічно мав виконувати десятки тисяч судових рішень.
 
«Кілька останніх років діяла схема, за якою фактично реалізація конфіскованого майна була монополізована групою компаній, наближених до минулого керівництва Міністерства юстиції та окремих представників парламенту», - повідомив Павло Петренко.
 
Міністр юстиції поінформував, що через ці компанії проходили оборудки в десятки мільярдів гривень, а самі компанії мали офіційну преференцію утримувати комісійні збори в розмірі 15% від реалізованого майна. «В середньому це становило 200-300 мільйонів гривень на рік», - сказав він.
 
Павло Петренко зазначив, що віднині в Україні буде створено нову систему реалізації конфіскованого майна.
 
«Ми вважаємо за необхідне запровадити модульну реформу та ввести систему електронних торгів. Це дасть можливість прозоро розміщувати на спеціальному порталі інформацію, щодо реалізації конфіскованого майна. У торгах братимуть участь всі бажаючі - без будь-яких посередників. А громадяни матимуть змогу спостерігати за процедурою торгів он-лайн, оскільки вона буде публічною», - сказав він.
 
Очільник Мінюсту нагадав, що запропонована система вже давно працює в країнах Європейського Союзу.
 
«Я впевнений, що цей приклад буде дуже позитивним, оскільки ми отримаємо збільшення надходжень до бюджету від реалізації конфіскованого майна як мінімум на 50%. Оскільки досі вартість конфіскату занижувалася на 50%-70%», - підкреслив він.
 
За словами Павла Петренка, протягом 30 днів після ухвалення відповідного рішення, пілотний проект буде запроваджено в трьох областях України, а згодом і по всій країні.

Джерело: http://dvs.gov.ua/
Переглядів: 1135 | Додав: VSB | Теги: юстиція, Нива, продажа, торги, арест, електронні, конфіскат, петренко, арешт, торгующая
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]